Hundförsäkring

I samarbete med hundförsäkring.se

Gud vad många det är som skaffar hund just nu under corona pandemin! Det är så mycket att tänka på när man köper en hund, det låter dock så fel att använda ”köpa hund” som ordval haha. Det är ju en familjemedlem, som man ska ta hand om i minst 10 år <3

När Nike kom in i mitt liv så läste jag på så mycket jag kunde om just hans ras, Golden Retriever. Jag visste dock redan ganska mycket om den rasen sen innan men man vill verkligen vara påläst innan man skaffar sig en hund. Något som Golden retrievers är kända för att ha för typ av problem är leder. Så i början fick jag bära honom i trappor (under hans växtperiod dvs.), det är därför han är så rädd för trappor idag haha. Nej men det är för att han inte ska skada sina leder och vi skulle aldrig tex. kunna bo flera våningar upp med endast trappor, då måste det finnas hiss m.m.

Så det är mycket att tänka på, att man inte kan bo vart som helst med sin hund dessutom. Detta är något som är väldigt viktigt för mig i en hundförsäkring. Att det ska vara bra villkor med just rehabilitering, just ifall att Nike skulle få problem med leder uppåt åldern, eller man vet ju inte vad som kan hända! Så jag jämförde många hundförsäkringar i början innan jag hittade något som erbjöd bra ersättning för rehabilitering. Detta kan ni göra exempelvis hos hundförsakring.se Men jag tycker aldrig att man ska sluta jämföra, för det kommer även nya försäkringar då och då som kan erbjuda mer och bättre. Jag bytte faktiskt försäkring till Nike i december, för den försäkringen erbjöd även ersättning för tandvård. Vilket den förra inte gjorde, och tandvård kan verkligen vara riktigt saftigt dyrt för djur! Det kan vara värt att kika på era villkor hos en försäkring. Har ni någonsin behövt åka in till veterinären pga tandproblem? Då borde ni veta hur dyrt det kan bli.. Det är inte kul. Så därför är jag väl förberedd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv