Hemförsäkring

Inlägget är i samarbete med hemförsäkringstudent.nu

När man flyttar hemifrån så förändras allt. Speciellt alla utgifter som man nu måste stå för helst själv. Så här kommer ett inlägg om det viktigaste ämnet när det kommer till att flytta till eget. Det är såklart hemförsäkring, vilket faktiskt kan vara lätt att glömma bort i början att införskaffa sig eller så är det bara svårt att veta vilken försäkring som är bäst.

Jag kommer ihåg att när jag flyttade hemifrån när jag var 17 så skaffade jag mig bara det första som kom upp på google. Men nu finns det ju massvis av olika jämförelsesidor, som t.ex. hemförsäkring student. Det finns även ett mycket större utbud på hemförsäkringar och speciellt för er studenter. Något som inte fanns (på min tid hehe) är Hedvig som jag vet väldigt många studenter/ungdomar använder sig av idag. Det är som en app där du kan sköta försäkringen direkt i mobilen.

Och jag tycker det är otroligt viktigt att jämföra olika försäkringar nu och känna sig trygg med den hemförsäkring man skaffar. För det ska som sagt skydda dig och ditt hem när olyckan är framme. Jag har i stort sätt aldrig behövt använda mig av hemförsäkring förutom 1 gång när en olycka med pepparsprej hade skett och förstört heltäckningsmatta värde flera tusen, vardagsrumsmatta och sittpuff. Då blev jag nekad av vårt försäkringsbolag vilket jag kände som ett svek för att jag varit medlem i flera år utan ett enda ärende + dom var otroligt otrevliga. Då bytte jag försäkringsbolag direkt.

Nike och pepparsprej.. (Han mådde bra och inga skador på honom!)

Har ni hemförsäkring? Och när ni skaffade hemförsäkring, jämförde ni olika då eller tog ni bara det första bästa? Jag tycker att även om du redan har en hemförsäkring så kan du kika på hemförsäkringstudent.nu och jämföra olika försäkringar. Dom har även massvis av tips att tänka på när man ska teckna försäkring. Dom jämför även t.ex. självrisk hos olika försäkringsbolag och tar upp dom vanligaste frågorna. Det kan vara väldigt bra att lära sig lite mer kring ämnet och det kommer säkert göra er mer trygg och säkra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv