Glykol i parker

Jag har fått så många frågor kring en händelse som hände mig och Nike för någon vecka sen. Så jag tänkte att jag förklarar lite mer i ett inlägg för er läsare.

På senaste tiden så har det varit personer som planterat korvbitar som innehåller glykol = livsfarligt för djur. Vilket har resulterat till att 2 stycken hundar har dött av detta i Sveaparken, Örebro. Detta har spökat hos mig sen dess och jag är/har varit livrädd att Nike ska få i sig något ute.

Vi bor ganska nära Sveaparken men går inte dit just pga det som nyligen hänt där. Men en dag på min lunchrast så var jag och Nike ute och gick runt vårt område (här går vi alltså varje dag). Och jag står med min mobil lite stressad, Nike luktar i busken och jag hör att han börjar tugga på något. Så jag springer fram direkt och tar tag i hans mun, tar ut en korvbit ur munnen på honom och får panik. Jag ringer mamma som säger att jag ska kontakta veterinär direkt. Jag springer hem med Nike och ringer runt till alla veterinärer i Örebro/Kumla (INGEN SVARAR!).

Här var jag lite chockad och orolig, jag visste inte hur mycket han hade hunnit få i sig dessa sekunder och hur allvarligt det egentligen var. Så jag ringer mitt jobb och får ta med han till kontoret för att hålla lite koll på honom. Men jag känner ändå att jag borde prata med en veterinär, så jag fortsätter ringa runt. Här svarar ingen mig fortfarande, så tillslut fick jag nog och bokade videosamtal hos FirstVet. Där fick jag tid direkt och dom rekommenderade att åka in med honom på en gång. Så jag fick ett telefonnummer som jag kunde ringa till och fick då svar äntligen.

Hos veterinären så fick Nike kräkmedel och spy upp allt han hade i magen. Vi fick gå igenom hans spya för att se om han fått i sig några korvbitar. Som tur var så hade han inte det då jag var tillräcklig snabb och tog den första korvbiten ur munnen på honom. Så allting gick jättebra och han hann aldrig bli förgiftad. Tack gode gud!!

Detta är dock så hemskt, att folk gör såhär. Vem är så dum i huvudet på riktigt? Så från och med nu kommer jag vara ännu mer vaksam och försiktig ute..

Och ett tips till er med djur är att ladda ner appen, Firstvet. Inte för att det är sponsrat på något sätt utan för att dom finns verkligen där 24/7! Det var skönt att dom svarade mig när jag hade panik när ingen annan veterinär svarade mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv