vintertrygg

I samarbete med Göta Energi

Nu är hösten här och snart kommer kalla vintern. Det börjar mörkna och det känns inte kul för många i Sverige att elpriserna gått upp i skyarna. Jag tror det är många som oroar sig för elkostnaderna och ser över sina elavtal. Det kan skilja sig mycket och det är viktigt att jämföra.

Man kan också försöka kolla efter allmänna tips att hålla ner elkostnaderna, exempelvis:
– Tvätta i 40 grader istället för 60
– Tidsinställ tvättmaskin / diskmaskin och kör på natten (billigare el då)
– Dra ur laddare (viktigt att göra oavsett)
– Släck lampan, väldigt standard men det är väldigt vanligt att glömma och ha för många lampor tända än vad som behövs.
– Tänd ljus istället, sen är det ju bara så otroligt mysigt? Speciellt nu när det blir mörkare och kallare ute.

Göta Energi har ett mixat elavtal – Vintertrygg. Här har du ett rörligt elpris under 1 april – 30 september och sedan bundet mellan 1 oktober – 31 mars. Kunder med Vintertrygg hade i genomsnitt 44% lägre elfaktura (4 170 kr). Dom har olika erbjudanden och tjänster som är otroligt bra som jag absolut tycker ni borde läsa mer om!

Meningen är att du ska vintersäkra elpriset, vilket känns tryggt för många att kunna göra nu när det är så osäkert med priserna. Något som dom även erbjuder är ett så kallat ”el-konto” där du kan dela upp betalningarna, dvs. att istället för att mycket ena månaden och mindre på t.ex. sommaren så kan du dela upp det så du slipper den där höga kostnaden inför jul exempelvis. Det kan vara skönt att sprida ut kostnaderna lite, det fungerar som ett balanskonto kan man säga!

Du kan smidigt och enkelt se vad det skulle kosta för ditt boende med Göta Energi’s vintertrygg-paket på deras hemsida. Du skriver in ditt postnummer, vad för bostad du har och så får du ett kostnadsförslag direkt. Du har även 14 dagars uppsägningstid om du skulle ångra dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv