ta körkort 2022

inlägget är i samarbete med trafiko.se

Nu har det gått snart 5 år sedan jag tog körkort, vad fort tiden går! Det är bland det bästa jag gjort, allting är så mycket lättare med körkort enligt mig. Jag var 20 år när jag tog körkort och först tänkte jag att jag inte behövde ha körkort överhuvudtaget. Men sen bestämde jag mig bara för det och tog det på typ 3 månader :) Jag läste på intensivt i några veckor innan provet, gjorde massvis av tester och övningskörde minst 5 gånger i veckan (med familjen).

Bild från när jag tog körkort 2017

Gud vad liten? Och outfiten haha…

Mitt tips är att bara börja direkt, be någon som har tid att boka en handledarkurs med dig och börja övningsköra i vardagen. Via trafiko kan ni boka in kurser som riskettan, risktvåan och handledarkurs i er stad. Boka kurserna enkelt, direkt i mobilen!
De har även en digital plattform för övningskörning för alla körmoment du ska träna på inför uppkörningen. När du gått någon av deras kurser får du tillgång till plattformen helt gratis.

Jag älskar min bubbla som jag köpte förra året, det är så skönt med egen bil och körkort. Speciellt när vi åker utomlands och behöver hyra en bil, kan typ inte åka utomlands utan hyrbil haha.

Så om ni går i tankarna på att skaffa körkort, kör! Och jag kan rekommendera trafiko för att boka nödvändiga kurser och även när ni behöver hjälp med exempelvis teorin osv. Om ni börjar redan nu så kan ni ha körkort redan till sommaren! Hur nice? Jag började februari 2017 och tog mitt körkort maj 2017, så det tog alltså totalt 3 månader för mig. Mitt bästa tips är att köra körkortsfrågor, det vill säga tester varje dag. Jag hade svårt att läsa själva boken så för mig var det lättast så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv