luftrenare

Inlägget är i samarbete med coway.se

För några veckor sedan så var Fabian hos läkaren och gjorde tester för sin astma. Det visade sig att hans astma blivit värre och att det är pga delvis Nike. Han är allergisk mot pälsdjur så det har varit en del process med att Nike inte t.ex. får vara i sofforna, sängen, jag får dammsuga minst 1 gång per dag osv.

Jag googlade runt och hittade många tips om luftrenare som många som har astma och pälsallergier använde hemma. Efter någon timma research kom jag in på astma- och allergiförbundet som hade rekommendationer på luftrenare.

Såhär står det på deras hemsida:
”En effektiv luftrenare tar bort mer än 99 procent av pollenpartiklar ur den luft som passerar dess filter. Normalt sett innebär det att luften i rummet renas till ungefär 80 procent, eftersom luften rör sig i bostaden. En bra luftrenare minskar därför vanliga allergisymtom som nysningar, rinnande och kliande ögon, näsa och hals samt huvudvärk. Förbättrad sömn är en annan fördel med luftrenare i sovrummet. Att ha en luftrenare gör det möjligt att få en paus från pollen under den värsta pollensäsongen. Men att använda luftrenare är också bra på längre sikt för att öka det allmänna välmåendet. När du redan är känslig för pollen och andra luftburna allergener är du till exempel också känsligare för vanlig förkylning och influensa. Även här kan en luftrenare bidra till att risken att bli smittad minskar, eftersom en luftrenare inte bara renar luften från pollen utan alla typer av luftburna partiklar som damm, mögel, djurallergener, virus och bakterier.”

Vilken luftrenare?

Jag hittade då coway.se luftrenare som var högt rekommenderad av många och av astma- och allergiförbundet.

Vi valde ”Coway AP-1019C” som är liten och snygg. Den passar perfekt in i vårt sovrum vid elementet och smälter bra in i rummet. Vi har använt denna i några veckor nu och är så nöjda! Fabian känner att hans andning är bättre och jag kan verkligen rekommendera denna luftrenare till er som har problem med allergier eller astma :)

Se mer på coway’s instagram eller facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv