Frö handel

inlägget är i samarbete med impecta.se

Nu är det officiellt höst, eller ja nästan! Och jag älskar hösten och längtar till alla dessa mysiga höstaktiviteter man kan hitta på. Tända massa ljus, kolla film eller serier, halloween, grytor, rödvin osv.

På tal om halloween så har jag alltid velat plocka min egna pumpa varje år. Men det finns tyvärr inte ett sånt ställe här i Örebro. Så jag funderar på om jag ska planetara mina egna pumpor. Dock så kanske det är försent nu efter sommaren?

Jag har hittat olika fröer från impecta som gör att jag så gärna vill beställa hem massa olika blommor och plantera här hemma! Haha jag är verkligen inte den personen som kan ta hand om blommor eller växter. Men förstå att plantera t.ex. en solros och se den växa dag för dag. Hur mysigt och coolt är inte det? Ju mer jag tittar på impectas utbud desto mer vill jag bara shoppa loss och börja plantera redan nu.

Här är några tips på saker man kan plantera:
Solros. Jag älskar solros, jag tycker dom är så fina! Det finns mängde av olika sorter också, allt från små till stora.
Mynta, basilika, chili osv. Olika kryddplantor är ju så coolt om man lyckas, dessutom är det en sån snygg inredningsdetalj hemma.
Örtte. Ja det är sant, man kan tydligen odla sitt egna örtte! Hur coolt?

Det finns en kategori sida som heter ”höstsådd” där du kan hitta jättefina blommor, kryddor eller grönsaker som du kan odla nu på hösten. Bland annat morötter, oregano, gräslök, spiskummin (tacos!!) eller ex. persilja. Odlar ni någonting hemma? Isåfall vad, berätta gärna i kommentarsfältet! Jag ska fortsätta kika lite till på hemsidan och deras utbud och se om det finns något som är lätt att odla och som passar mig.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv