SV: Honey and the bees

Honey and the bees är en tjejgrupp på Facebook med över 93K medlemmar. Här är alla öppna, snälla och hjälper varann med alla möjliga slags problem. Denna grupp kan jag med handen på hjärtat vara det bästa som hänt FB genom tiderna. Alla visar medmänsklighet och alla tjejer hjälper varann. Jag har ärligt talat lärt mig MYCKET genom denna grupp och även fått hjälp själv med frågor jag haft som andra tjejer kan relatera till.

Så som jag uppfattat det rätt har en admin och sen några medlemmer i gruppen skapat en podd. Jag har ej följt den men igår var det kaos i gruppen. Dessa tjejer (poddtjejerna) hade alltså i senaste avsnittet i deras podd pratat om ”vad är en våldtäkt?”. Jag lyssnade lite först och fick ONT i magen av det jag hörde. Jag skämdes, jag mådde illa och tyckte synd om dessa poddtjejer som satt och sa allt det här.

Det dom säger ungefär i poddavsnitter är ”Killar är inga tankeläsare, skuldbelägg inte killen och anmäl inte honom för våldtäkt bara för att du inte sa nej ordentligt”. – Och varför dom kom fram till detta var för att en tjej hade för ett tag sen öppnat sig i gruppen och berättat att när hon blev våldtagen så frös hon till is, började gråta och vågade inte säga något. Dom svarar då att det är normalt för tjejer att gråta vid orgasm? Och att det blir svårt att avgöra vad hon ville? :) Förstår ni hur sjukt det låter? Ni kan lyssna själva HÄR så länge det finns kvar. Vad jag läst nu har dessa tjejer ”bett om ursäkt” och försökt ta bort avsnittet, men spelar det någon roll? Dom tycker ju uppenbarligen såhär, vidrigt enligt mig.

Mitt svar är då följande till dessa tjejer: Jag skäms över er, jag skäms att ni tycker såhär. Vi lever i 2017 och inte i f*cking medeltiden! Man behöver inte säga nej för att avvisa sex, har ni aldrig hört talas om kroppspråk? Nej killar är inga tankeläsare men dom är fan heller inte helt jävla efterblivna? Ser man att en tjej ligger stel som en fisk och rädd ut så slutar man? Man kan utrycka sig med sin kropp hur man känner, man ser på en människa om den är rädd, arg, sur, glad osv. Eller hur? Denna tjej ligger rädd och i chock, stel som en pinne men ändå fortsätter denna kille = våldtäkt. Man behöver inte säga orden ”nej”, man behöver inte ens förklara sig varför man inte vill ha sex. Oavsett om man varit tillsammans i år, kanske är gifta eller om man till och med bestämt dagen innan. Vem fan fortsätter ha sex med någon som visar med hela kroppen att den uppenbarligen inte vill?

Så nej man ska inte behöva sitta och analysera efteråt om man blev våldtagen eller inte som dom sitter och säger. Förstår ni hur många tjejer dom tryckt ner pga. så dom sitter och pratar? Hur många tjejer som är osäkra, rädda och inte vågar anmäla och nu inte alls vågar överhuvudtaget?

Jag blir mörkrädd.

 

10 Kommentarer

 1. amanda
  januari 17, 2017 / 09:34

  Fyfan vad vidrigt. Spyr.

 2. AB
  januari 17, 2017 / 10:15

  Tack för att du tar upp ämnet och för att du är så klok!

 3. januari 17, 2017 / 10:40

  Grymt bra inlägg! Sådant ger mig seriöst mardrömmar….som om det någonsin skulle varit okej med våldtäkt? Och att dem öppenhjärtigt säger sådana saker….nej usch.

 4. M
  januari 17, 2017 / 12:14

  Alltså, vilka jävla idioter. Hoppas dom SKÄMS innerligt! Dom spottar på tjejer som har varit med om ren och skär våldtäkt, och påstår att det inte ens räknas som en våldtäkt samt att det är dumt att anmäla för det är ens eget fel att man inte bokstaverade ordet nej för killen. Dom har ju tankesättet där man tror att en våldtäkt endast kan ske i en mörk park. SPYR på dessa ointelligenta varelserna. TFOO

 5. M
  januari 17, 2017 / 12:16

  Glömde skriva; SÅ BRA att du gör ett inlägg om detta!! TACK!

 6. Linda
  januari 17, 2017 / 18:14

  Bra sak att ta upp Emilia..

 7. Mia
  januari 17, 2017 / 18:55

  Fy fan! Så glad att du tar upp det här <3

 8. januari 17, 2017 / 19:47

  Usch och fy! Undrar hur vissa tänker!

 9. Annie
  januari 18, 2017 / 09:29

  Håller verkligen med dig! De publicerade det, så det tänkte ju att det var okej och okej att ha de åsikter de hade. Men att de bara ber om ursäkt, det funkar ju inte liksom.. för de ber ju bara om ursäkt för att de nu fick kritik. Tycker helt ärligt det är pinsamt och sorgligt.

 10. januari 18, 2017 / 16:10

  Det var inte bra sagt för yngre som kommer tro på det,men bra skrivet. Dessutom måste killar kolla mer på vad tjejen vill,för många är ego och bryr sig för lite om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv