söka extrajobb

Nu tänkte jag skriva hur jag går tillväga när jag söker extrajobb. På bara en vecka så har jag fått 3 arbetsintervjuer vilket jag är riktigt stolt över. Jag hoppas även att jag får alla 3 jobb, då kommer jag jobba jättemycket men har man ett mål så måste man kämpa för det också.

Bara så att ni vet så handlar det mesta om tajmingen, när jag som 16 åring ringde Coop lite random så hade jag mest tur att dom sökte lite personal just DÅ.

Oftast så söker företag personal i början av varje kvartsår t.ex. nu i januari, sen sommaren, sen augusti-september. Ni förstår vad jag menar! Men det ska inte hindra er såklart från att söka året runt, för ni måste ju ha ett jobb!

Tänk på att ingenting är ett SKITJOBB! Jag vet att så många tänker ”fan skulle aldrig jobba på mcdonalds, då är jag hellre fattig heheh” men pengar är pengar, eller hur? Ta det jobb du får, jobba dig uppåt, tjäna cash.

 

1. Skriv ett CV och personligt brev, om du känner dig osäker så kan du be någon hjälpa dig. Skolan brukar hjälpa med sånt, föräldrar, äldre syskon eller så kan du googla runt lite (det gjorde jag). Mitt tips är även att du skriver personligt brev riktat mot varje företag du ska ansöka till. T.ex. om du ska skriva till en butik så kan du överdriva lite med ”jag är en serviceinriktad människa som älskar personlig försäljning” osv. osv. Sen nej, ditt personliga brev behöver inte vara överdrivet långt, mitt är knappt en halv A4 vilket är lagom.

2. Ibland vill företag att man ska bifoga en bild (om man ansöker online) så ta en bild där du ser pigg och glad ut.

3. Nu när du ska söka jobb kan du först kolla dessa sidor:
www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html
– www.proffice.se/
– http://se.indeed.com/

4. Ring runt och fråga efter personalansvarig. Det var det jag gjorde när jag var 16 och ringde till coop. Här är lite förslag:
– Matbutiker, Ica, Coop, Lidl, City Gross, Netto
– Restauranger & Caféer
– Snabbmatskedjor
– Hotell
– Butiker (oftast är det 18 årsgräns)
– Kroger (om du är över 18)
Det finns även 100 olika jobb som telefonförsäljare men då måste ni se till att ni har fast lön också och inte bara provision.

5. Du kan även du gå in på företagens egna hemsidor och se om dom söker personal där för alla är inte med i arbetsförmedlingen osv. Alla har inte heller såna funktioner på sin hemsida men då är det bara att maila till den email du hittar på sidan. Du ska INTE ge upp bara för att du inte hittar någon enkel ”Ansök här” funktion, ibland får man gå in lite mer komplicerat och ta tag i det själv.

6. Företag gillar när man tar steget och är framåtriktad. Så du kan även gå till olika företag personligen, fråga efter personalansvarig och berätta lite kort om dig själv och ge CV. Sen om dom inte hör av sig så ringer du dit efter 1-2 veckor för att påminna, ibland så glömmer dom.

Lycka till!

Processed with VSCOcam with f1 preset

top – shein.com

4 Kommentarer

  1. januari 28, 2016 / 10:05

    Åh tack för tipsen! Vill verkligen ha ett extrajobb och du är en stor förebild (inom väldigt mycket)

  2. Johanna Andersson
    januari 28, 2016 / 20:46

    Hur gör du för att balansera mer än ett extra jobb? Är det inte svårt med arbetstider? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv