Tunt hår

Inlägget är i samarbete med akaciamedical.com

Jag är så avundsjuk på er som har naturligt tjockt hår. Mitt hår är typiskt skandinaviskt och är väldigt tunt. Jag har också mycket tunna bebishår men saknar lite av det ”grövre” håret runt vissa delar av min hårlinje. Det är tur att det finns hairtalk så man iaf kan ha tjockare hår i längderna hehe. Men däremot hjälper det inte till på hårlinjen, t.ex. när man sätter upp håret i tofs osv.

Nu förtiden är det otroligt vanligt med hårtransplantationer, speciellt hos män. Jag är inte så speciellt insatt i det eller hur det går till men tycker det är en cool grej. Det är ju bra att man kan göra det om för att få bättre hårlinje, tjockare hår osv. Om det är något som förbättrar ens självförtroende så ser jag inget fel med det. På Akaciamedicals hemsida har jag läst lite mer kring just hårtransplantation i Stockholm där dom använder sig av FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). Det är kostnadsfritt att boka en konsultation med Akaciamedical och deras klinik ligger i Bromma, Stockholm.

Såhär går deras FUE-metod till:

– Fue-metoden lämnar endast små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut
– Med Fue slipper du ärr på skalpen
– Det är möjligt att transplantera upp till 3 500 hårsäckar på en sittning
– Fue-metoden är “nya” metoden mot föregångaren FUT-metoden, som innebar att man skar bort en hudflik på huvudet

Om ni vill se deras före/efter bilder så hittar ni dom på deras hemsida under flexibla konsultationer. Man ser verkligen en enorm stor skillnad och jag förstår varför det är så populärt att göra detta typ av ingrepp! Känner ni någon i er närhet eller kanske du själv som gjort hårtransplantation?

Det är vanligt med håravfall och att det blir värre och värre ju äldre man blir. Det är oftast ärftligt håravfall, att det går runt i släkten. En vanlig orsak till håravfall som jag läste nu på deras hemsida är bland annat p-piller? Hur sjukt? Jag har ätit p-piller sen jag var 14 år. Detta är något jag inte hade så bra koll på faktiskt men intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv