Dog in bed?

Det här är nog det svåraste valet när det kommer till Nike. Ha honom i sängen/soffan eller inte? Första 2 veckorna när han kom hem till oss så sov vi med honom på madrass på golvet så han skulle känna sig trygg med sin ”flock”. När vi sedan började sova i sängen igen så sa han inte ett ljud, han pep bara någon gång och då tog jag ner min hand så somnade han om. Nu när han når upp till sängkanten så har han börjat ställa sig vid den och gnäller för att han vill komma upp. Hjärtat brister haha. Det brukar alltid räcka med att säga ”Gå ner och gå och lägg dig” så lägger han sig igen, så han fattar ju att han inte får vara i sängen. På morgonen ibland kan vi ta upp han för att morgonmysa lite, det är ju det mysigaste som finns! Då somnar han om mellan oss, det är så gulligt. Och det är svårt att säga nej, detta är såklart mitt egna fel som inte är bestämd från början men det är så svårt..

Han är ju en familjemedlem så det känns så ”dumt” att han inte ska få vara med haha :( För vissa är det en självklarhet att ha sin hund i sängen och för andra big no. Jag bryr mig inte så mycket om hunden är i sängen faktiskt, tycker det är otroligt mysigt men jag har ju innan bara haft liten hund (vår familjehund Leo).. Det blir säkert en stor skillnad när Nike väger 45kg och är riktigt stor, lite lerig kanske, kan ha fästingar osv. neee det vill man inte ha i sängen haha.

Hur gör ni? Jag förstår att ni med små hundar kanske har dom i sängen men ni som har stora hundar?

Såhär står han vid min sängkant och försöker komma upp men sängen är för hög haha… Så piper han så hjärtat brister :(

Så himla fin han är min kille <3

3 Kommentarer

 1. Vanessa
  september 25, 2018 / 08:18

  Åå förstår dig! Vi har vår stora sängen, på sommaren har vi fästingmedel + borstar av dom innan vi går in vilket har fungerat bra!

  Skulle tro att om Nike sover i sängen kommer han säkert pendla och sova på golvet i sin bädd också när det blir för varmt. Våra får vara överallt som i soffan också, men har lärt den större ”plats” till hundsängen så hon får ligga där när vi käkar + att hon lägger sig själv där då och då 😁

  Vi har vita tunna filtar i soffan som skydd som vi tar bort om någon kommer då jag inte orkar tvätta soffkuddarna hela tiden 😅

 2. Amanda
  september 25, 2018 / 10:17

  Min hund sover ALLTID i sängen, så mysigt! Värt allt hår och smuts alla dagar i veckan, haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv