P-stav

I tisdags satte jag in en P-stav i armen för första gången i mitt liv. Jag har haft p-piller i typ 6 år och är så trött på dom. Jag mådde dessutom illa av dom och om jag missade någon fick jag värsta mensvärken och obalans liksom. Har testat flera p-piller och nu bestämde jag mig för att testa p-stav. Jag har hört både bra och dåligt och jag är så orolig att det inte kommer funka för mig. Typ att jag har mens flera månader i rad. Någon som har p-stav som kan berätta vad ni tycker?

Har fått sjukaste blåmärket runt om och det gör ont haha :( Sen vågar jag knappt komma emot armen för bara tanken att det sitter en pinne i min arm får mig att typ spy! Det känns så obehagligt men jag tror jag kommer vänja mig.

Vad har ni för preventivmedel?

Update: Jag jobbar mycket på ICA så därför har jag inte svarat på mail, kommentarer osv. men i helgen kommer jag det!

8 Kommentarer

 1. M
  december 15, 2016 / 13:06

  Jag har haft två p-stavar, första funkade bra men hade regelbunden mens. Gjorde varken särskilt ont att sätta in eller ta ut. Andra funkade likadant i 1.5 år, sen hade jag regelbunden men SJUKT mycket mens, fick ha tampong och dubbla bindor… Sen växte den fast också så fick ta ut den på sjukhus med bedövningssprutor, den satt tre centimeter in..

 2. Alicie Berg
  december 15, 2016 / 13:15

  Hej, jag har haft p-stav i över ett år nu och allt har fungerat perfekt för mig, har haft mens kanske 4 gånger och som har varat i ungefär 1-2 dagar bara.
  Den enda bieffekten jag fick var huvudvärk efter jag satte in den i några veckor. Hoppas de går lika bra för dig!

 3. december 15, 2016 / 15:05

  Har haft p-stav men blödde konstant i ett år och hade extrem mensvärk så den fick åka ut. Men det hade förmodligen blivit något fel när de satt in den för den var så djupt ner så de hittade den inte så fick åka in på rönkning för att hitta på den. Det ska behövas bara ett litet snitt men läkaren på umo hade gjort fel. Så nu äter jag mini-pe och tycker det funkar bra

 4. Frida
  december 15, 2016 / 17:44

  Har haft p-stav i ett år nu och Ibörjan hade jag mens nästan konstant i några månader, men det var inte mycket så inte så jobbigt, men nu har jag inte haft mens på flera månader och har inte haft några biverkningar alls! Så om det är jobbigt nu Ibörjan – kämpa, för om den börjar fungera bra är det så värt det!!

 5. Sara
  december 15, 2016 / 21:06

  Mens flera månader i rad, verkligen inget jag kan rekommendera. Blev så less på att blöda konstant. Helst med en klängig pojkvän!!
  Mvh

 6. december 16, 2016 / 15:57

  Har enbart erfarenhet ut av p-plåster som inte är speciellt vanligt men något jag rekommenderar starkt. Ser inga negativa saker med det. Plåstret åker väldigt svårt av och det är något att byta en gång i veckan plus mensen är regelbunden vilket gör det bekvämt tycker jag personligen.

 7. december 16, 2016 / 17:21

  Jag har p-stav nu för andra gången och det fungerar jättebra för mig! Satte in den första 2013 som jag hade till februari 2016, sen fick en ny åka in då. Har inte mens så jätteofta och när jag väl har det så kan den vara i allt från 3 dagar till 1 vecka. Det är olika för alla. I början känns den då man inte är van, men sen kan man glömma bort att man ens har en stav i armen hehe, den känns inte ens. Så du kommer nog vänja dig!:)

 8. december 16, 2016 / 19:34

  Har haft min P-stav sen februari detta år. Hade i början mens kanske två månader men bara 1-3 dagar. Och sen har jag inte haft mens en ända gång. Har inte upplevt så mycket biverkningar faktiskt. Tycker den funkar bra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv