Vad jag ska plugga:

Jag är fortfarande lite lost. Jag vill egentligen INTE plugga, men vad ska man göra? Jag vill helst jobba, vara kreativ, ha många bollar i luften men samtidigt så måste jag tänka liiiite längre och vara mer på den säkra sidan för man vet ju aldrig.

Jag har fullt gymnasiebetyg, alltså 2500 poäng och hyfsat bra betyg. MEN för att komma in till den linjen jag vill till (media på universitetet Örebro) så måste jag plugga 2 stycken andra specialkurser på komvux. Så det är DET jag ska göra i höst, sen valde jag till en extra kurs på komvux om jag vill söka till en annan linje i vår… Jag har som sagt BESLUTSÅNGEST.

Jag kommer inte plugga på heltid ÄN, utan det blir deltid typ. Vilket känns skönt så jag kan fortsätta med det jag vill också. Har jag några läsare som pluggar på universitetet eller komvux just nu? Berätta gärna lite!

img_6682-1

4 Kommentarer

 1. augusti 15, 2016 / 14:21

  Känner typ exakt samma sak! Måste typ vara på den säkra sidan. Man behöver ju utbildning för det mesta idag annars får man inget vidare jobb :(

 2. John
  augusti 15, 2016 / 17:20

  Jag har nu gjort ett år på min läkarutbildning och ska fortsätta på år2 nu till hösten. Det jag kan känna är att jag började plugga lite för tidigt, direkt efter gymnasiet, och känner att jag skulle behövt tagit ett eller fler år ledigt från allt plugg. Oavsett vilket utbildning man väljer så blir det ännu en psykiskt påfrestning med att starta igång med skolan igen. Välj att plugga när du känner att det är det ända du har kvar att göra i livet, att du gjort allt du velat göra innan du börjar med utbildningen(tänker på resor och liknade), för studierna kan alltid vänta. Liksom jag har 25-30 åringar i min årskurs, så det gör absolut ingenting att vänta :)

 3. augusti 15, 2016 / 21:54

  Jag läser media på södertörn i stockholm (heltid) och har inga problem med att hålla igång bloggen samt ha tre extrajobb samtidigt! Gäller dock att balansera och planera sin tid lite mer än vanligt, men det funkar! Stort lycka till, blir säkert bra vad du än bestämmer dig för :)

  • emiliangergard
   Författare
   augusti 19, 2016 / 14:27

   Oj, vad driven tjej! Tack så mycket <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv