Believe in yourself

Jag är så sjukt jävla stolt över mig själv, jag startade min gamla dator idag och gick igenom gamla bilder och då fick jag självklart upp gamla minnen. Det är så sjukt hur smal jag var när jag var liten, riktigt spinkig. Jag tänkte inte på det själv förrens jag började 7an tror jag, då alla började påpeka det. Dem sa att jag hade anorexia, att jag inte äter, att jag såg ut som en pinne osv. Jag visste inte ens vad anorexia var då, men när jag fick reda på vad det var så sjönk jag ner till botten. Vadå, trodde folk så om mig? Jag åt ju mer än vad alla mina kompisar gjorde.. Jag insåg då hur smal jag var och började bära mjukisar nästan VARJE DAG. Jag kände mig så ensam, alla mina kompisar började ju få mer fett, större rumpa, större bröst osv. Jag rasade i vikt, jag växte som fan på längden men min vikt hängde inte med och det var då jag blev riktigt smal. Folk påpekade om det MINST 1 gång om dagen, jag mådde så jäkla dåligt. Jag började äta som en gris, åt skräpmat för trodde att jag skulle gå upp i vikt av de, jag åt godis och sånt skit varje dag typ. Ingenting hjälpte såklart och kränkningarna i skolan fortsatte men även utanför skolan. Det var så många killar som dissade mig, jag hade ju ingen rumpa eller stora tuttar som alla andra hade, inge ”hull” på kroppen liksom. Det var nog inte förrens i 9an som jag sökte runt på internet om lösningar och vad man skulle göra osv. Styrketräning var lösningen för mig och gainer efter träning + en till efter maten typ. Jag skaffade mig ett gymkort och körde stenhårt i några månader. Jag gick upp 10 kg tror jag, helt sjukt, så jävla sjukt nu när jag tänker på det. Sen slutade det med att jag tränade någon gång ibland men jag fortsatte gå upp i vikt och fick mer fett på kroppen dessutom. Jag har ju fortfarande inte nått mitt riktiga mål, men jag är ändå ganska nära! Jag har fått kurvor, större tuttar och rumpan är dock fortfarande liten hahah. Men jag är nöjd faktiskt, kan inte vara mer stolt över mig själv just nu känner jag. Kan väl avsluta det här lite fint med att säga att man ska vara nöjd med sig själv oavsett vad, jag önskar att jag kunde gå tillbaks i tiden och skrika ”håll käften” till alla jävla idioter som kränkt mig. (Så roligt att killar som dissade och kränkte mig då har skrivit till mig nu att jag har blivit snygg och om jag vill träffa dem, hahahah så pinsamma)
 
Jag var ju på casting i torsdags i Stockholm. Dem frågade mig vad jag vägde och jag sa ”jag har faktiskt ingen aning” och dem blev så glada, ”Bra!!!” sa dem haha.

28 Kommentarer

 1. december 9, 2013 / 20:15

  ÄLSKAR (!!!!) modellagenturens svar på den frågan! Underbart.

 2. Adam
  december 9, 2013 / 20:17

  Jag är så jävla stolt över dig älskling! Du är bäst , puss! <3

 3. julia
  december 9, 2013 / 20:28

  okej, jag känner igen mig i typ varenda rad i det du skriver.. förutom att jag fortfarande är kvar i det stadiet som du var 2010. Är så jäkla trött på att vara spinkig, utan kurvor, känner mig aldrig snygg helt enkelt. Jag vet att jag borde styrketräna men får sån ångest och kommer aldrig igång!! Dessutom känns det lite jobbigt att tex träna rumpa på gym inför människor… några tips?

  Sen undrar jag om du skulle kunna göra ett litet träningstema (största fokus styrka, gärna rumpa!!) för en som är HELT nybörjare. Alltså inga muskler, ingen kondis. Hur ofta ska man träna, hur länge osv?

  Hehe förstår om du inte orkar, tack ändå! :)

  Svar:
  Hej! Du ska absolut inte känna någon ångest över att börja träna, alla är fina som dem är! Men jag förstår dig! Du kan ju börja lite lätt hemma, jag har skrivit perfekta träningsscheman hur man kan träna lätt hemma, läs här -> https://emiliangergard.nu/2013/november/utmaning.html , https://emiliangergard.nu/2013/december/utmaning-2.html , https://emiliangergard.nu/2013/december/utmaning-3-2.html , https://emiliangergard.nu/2013/december/utmaning-4.html och sen skaffar du dig en gainer som den här -> http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/core_gainer och dricker det 2 gånger om dagen! Sen när du känner dig redo så börjar du gymma på gym, kör styrkemaskiner med tung vikt (så mycket du orkar) x 3 typ och sen får du inte glömma att vila musklerna för dem måste växa också, så träna typ ben och rumpa en dag och sen mage och armar en annan. Det tar lång tid, så ha ingen panik och ät och må bra för det är det som är det viktiga! Lycka till! Kram
  Emilia Angergård
 4. december 9, 2013 / 20:34

  Blir så himla glad när jag läser detta! Har en kompis som mår dåligt pga att hon tycker att hon är för smal och har alltid varit smal. Jag ska tipsa henne om det här inlägget och hoppas på att hon gör samma sak som du, jag tror att det skulle hjälpa henne så mycket med hennes självförtroende som inte har varit på topp den senaste tiden. Så jag vill bara säga att tidigt tack till dig för att du skrev det här så att jag kan visa henne så att du möjligtvis räddar henne och hennes självförtroende. Kram

 5. Filippa
  december 9, 2013 / 20:37

  Sjukt bra!!!!

 6. emelie
  december 9, 2013 / 20:46

  åhh, inspiration!! lägg upp fler bilder, alltså från då till nu

 7. december 9, 2013 / 21:06

  SJUKT vad du har varit duktig, jag är riktigt imponerad!

 8. Malin
  december 9, 2013 / 21:24

  Vilken smak hade du på din gainer ? Var den lätt att dricka ?

  Jag är rätt kräsen och har provat andra gainer och inte fått ner mig den utan fått kväljningar osv.

  Vill verkligen hitta någon som funkar bra då jag är som du var förut och vill verkligen gå upp i vikt!

  Kram !

  Svar:
  Jag har hallon och tycker den är godast, sen finns det nog ingen gainer som är sådär supergod, dem har ju oftast äcklig konsistens så det är bara att svälja ner det! Kram
  Emilia Angergård
 9. Mamma
  december 9, 2013 / 21:50

  Du har kämpat på bra med din vikt!! Hoppas att alla får sig en tankeställare, hur man talar Till,Om människor

 10. december 9, 2013 / 21:57

  Åh sjukt stolt du ska vara över dig själv! Du är min förebild! <3 Blev riktigt rörd av att läsa ditt inlägg nästan så jag fällde en tår… :,)<3

  Kram till dig finaste tjej! <3

 11. Anonym
  december 9, 2013 / 22:37

  Jag är i den sitsen nu. Det är hemskt. Varje gång jag ser på mina ben så gör det ont. Jag tycker jag ser äcklig ut.. Det var i slutet av sjuan som jag började tycka jätte illa om mig själv och mina ben. Dom är pinsmala. Blev kallade aneroxia och folk frågade mig om jag inte åt någonting. Men det gjorde jag. Precis som du gjorde så äter jag mer än alla andra. Till och med mer än min pappa och det gör jag fortfarande. Då började jag använda mig av mjukisbyxor. Det satt inte tajt och visade inte formen på mina ben. Jag har gått i det och går fortfarande i det. Varje dag, överdriver inte. Till och med på somrarna. Jag har gått i mjukisbyxor i snart fyra år. Har inte heller någon rumpa, bröst osv och är jätte smal. Är 17 år och fyller 18 år efter nyår. Har testat mig på gainer men det funkar inte. Har inte råd och gå till gymmet heller.. Vad ska jag göra? :(

 12. december 9, 2013 / 23:16

  Känner igen mig så mycket För ungefär 4 år sedan när jag gick i 6:an så var det så många som alltid sa att jag var så smal. Att jag såg ut som en pinne, skelett osv. Folk sa det nästan varje dag liksom. Jag mådde så dåligt när folk sa det till mig. Jag bara önskar att jag hade vågat säga till dem att dem skulle hålla käften. Jag tyckte nog inte själv att jag var så jättesmal som alla andra sa. Men jag började äta sååå mycket. Även fast jag var mätt tryckte jag i mig mer mat. Sjukt att jag gjorde det för att göra andra nöjda.. Under åren har jag fått lite kurvor (framför allt en stor rumpa haha) och gått upp i vikt, skulle nog säga 10 kg eller någonting. Folk verkar fan inte förstå att om någon säger att man är jättesmal eller smal gör ont. Man ska tänka på hur man säger saker till folk.

 13. Sofia
  december 10, 2013 / 06:45

  Det här inlägget passar så bra in på mig! Jag var också jätteosäker på min supersmala kropp när jag va liten att jag alltid hade på mig mjukisbyxor och hoodie för att jag inte ville visa mina smala armar och ben. Vilket blev jättejobbigt på sommaren när det var varmt såklart.. Fick också massa kommentarer om att jag måste få mer kött på benen och hela tiden "kolla va smal hon är!!". Men nu några år senare har jag fått mer kurvor och har gått upp i vikt vilket jag tror kan bero på att jag käkar sjukt mkt. Efter att jag har blivit mätt så tar jag ändå lite till så attjag verkligen får i mig så mycket som möjligt. Samt har jag börjat volleyboll vilket har gjort mycket!

  Jättebra blogg!<3

 14. emma
  december 10, 2013 / 10:06

  i love you, haha new men du e så fucking underbar. och du e så vaacker emilia

 15. Anonym
  december 10, 2013 / 16:52

  Det är det som är så konstigt, att det är fel att säga till någon att den är tjock. Men "Smal vill ju alla vara" ( nej faktiskt inte). Det är som accepterat att säga till någon att den är för smal.

 16. Johanna
  december 11, 2013 / 18:36

  Du inspirerar mig såå mycket, jag har blivit frisk från mild anorexia o många gånger tänker jag att jag vill tillbaka men när jg går in på din blogg blir jag peppad att fortsätta<3

 17. Jennie
  december 12, 2013 / 16:49

  Du var jättefin då och du är jättefin nu, så sjukt att folk alltid ska ha någonting att säga om en utseende. Både att bli kallad fet och spinkig gör lika ont, det är så svårt för många att förstå! Du har ju verkligen en superkropp och om någon säger dumma saker nu är de förmodligen bara avundsjuka, hallå, jag är lätt avundsjuk! Drömkroppen ju, men det är väl bättre att säga det då än att klanka ner för att man inte är nöjd med sig själv? Du är superfin! :)

 18. åh så bra text! och så otroligt duktig du är! och du är jättefin, och var jättefin då oxå! :) creed till dig!

  och sååå bra svar från modellagenturen, och från dig också. Jag väger mig inte, ser bara det som en siffra, utan fokuserar mer på kroppen än vad vågen visar för siffra!

  kram

 19. december 14, 2013 / 19:27

  Wow, vad duktig du är :D

 20. december 14, 2013 / 19:28

  Fina bilder på dig. Roligt, modigt och uppskattat att du delar med dig. Tack.

  Kram

 21. december 14, 2013 / 19:29

  Åh du inspirerar mig så himla mycket! Är också smal och folk har klagat på mig och jag har försökt gå upp i vikt, äta mycket men det går sådär. Ska börja göra som du gör nu och träna osv. Trodde jag var den ända men det finns ju fler..

 22. december 14, 2013 / 19:29

  du är så fin :)

 23. december 14, 2013 / 19:30

  Gud, vad bra kämpat. Jag är stolt över mig men iblandkan jag tvivla på mig så hårt…. Pinsamma killar, alltså! <3

 24. december 14, 2013 / 19:42

  Du ska vara så sjukt stolt. Duktig du är ♥

 25. Johanna
  december 21, 2013 / 20:22

  Asså de här kanske är en konstig fråga som du inte behöver svara på om du vill.. men de är aåhär att jag är 16 år och väger ca 20 kg under min längd.. är alltså underviktig och har i princip inga brösy. först trodde ja de va pga sen pubertet men har fått mens oså så gissar att de beror på vikten..

  undrar om du var plattbröstad innan och om du fick större bröst efter du gått upp i vikt? du skrev ju lite om de i inlägget men ah, vill veta om de funkar att lägga på sig fett för att få atörre bröst! du har en sjukt bra blogg och är min förebild! du kan svara i ett mail om du inte vill svara här, kram :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv