Skinny/fat?

Jag tänkte skriva lite vad jag tycker om kroppsideal i dagens samhälle. Bara för att modellerna är smala så behöver man inte vara så, men man behöver inte kränka dem heller, modellerna kränker heller inte dem mulliga på något sätt. Det är väldigt många som håller på ” är hellre mullig än sådär fult smal” och då förolämpar ju ni dem smala? Det är väldigt många gånger som folk i närheten av mig håller på ”åh det är så fult att vara pinnsmal, hellre mullig, eller hur killar? Ni vill väl hellre vara tillsammans med en mullig än en pinnsmal tjej?” då förolämpar ju dem faktiskt mig, även fast jag inte sagt något alls till dem ang deras kropp. Det är som att vissa mulliga blir förolämpade bara av att se en smal människa? Jag tycker alla är fina som dem är. Sålänge man äter bra, rör på sig och har bra hälsa så spelar det ingen roll om man är överviktig eller underviktig liksom. Många säger också såhär ” äsch jag äter hur mycket mcdonalds som helst, hellre mullig” jaha.. men eran hälsa då? Eftersom det är den som är viktigast, såklart man kan unna sig med skräpmat då och då men det är icke bra för hälsan tjejer (o killar)! Det var någon gång för 2 år sedan som ett gäng utanför ica ba ”snälla ät mat”, jag bytte om till mjukisbrallor direkt eftersom jag skämdes så mycket. Ingen ska behöva skämmas över sin kropp, man ska kunna gå runt i vad som helst utan att någon människa ska döma en. Jag är inte emot mulliga så missupfatta inget fel nu, utan jag som är en pinnsmal människa berättar bara min synvinkel om hur dem beter sig mot mig. Jag har aldrig förolämpat någon mullig person, så jag blir så trött att vissa gör det ofta mot mig.
 
”Undervikt kan för vissa människor vara minst lika stora problem som för människor som har övervikt. Många människor har kanske svårt att förstå att smala människor inte automatsikt alltid är så stolta över sina kroppar. Väldigt smala människor kanske upplever kommentarer som: ”oj vad smal du är” lika sårande som kommentarer som: ”oj vad tjock du är” till större personer.”
Tumblr_mc5h9ekmoj1rd64gxo1_500_large

3 Kommentarer

 1. mars 11, 2013 / 23:09

  Så himla sant, det är lika illa oavsett åt vilket håll, man ska inte tracka ner på någon för att de är smala lika lite som för att de inte är det!

  Svar:
  Ja exakt!
  Emilia Angergård
 2. mars 11, 2013 / 23:25

  Jättebra inlägg!! Well said ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv