Växthuseffekten

Nu tänkte jag skriva av mig lite här om vad jag tänkt på väldigt länge och vad min naturkunskaps lärare har pratat om med oss i skolan.. 
 
Om cirka 30 år så kommer jorden att gå under eftersom växthuseffekten (som nu är bevisat stämmer!!) kommer ta död på alla oss människor. Först så kommer isen smälta vilket innebär att vissa delar kommer sjunka och hamna under vatten bla. Indien där dom odlar väldigt mycket osv, det kommer sluta med att allt folk förflyttar sig uppåt och det kommer givetvis bli trångt. Afrika kommer bli en öken pga temperaturen kommer stiga. Stormar, orkaner, tsunamis kommer inträffa 70 % mer och kraftigare dessutom pga. de så kommer vi knappt kunna odla och fixa mat så då kommer de bli svält och krig om mat. Men vad gör vi åt saken? INGENTING! Vi människor är så lata och själviska. Allt detta är ju pga oss, alla bilar osv som förstör miljön! Varför kan vi inte göra en förändring nu när vi ändå har chansen och hopp? Snart är det ju försent försjutton! Vi kan ju börja med att ta bort ALLA bilar, vi kan låta lastbilar,fartyg,tåg, flygplan,bussar vara kvar ! Att ta bort alla person-bilar skulle göra sån himla mycket skillnad för miljön! Sen det här med alla olika fabriker, varför behöver vi 100000 olika sorters kakor för? Vi kan väl ha kanske 10 olika sorter eller något? Samma sak gäller allt annat typ som kläder, skor, godis, LEKSAKER osv, sånt som har material som förstör miljön liksom! Det blir ju bara fler och fler varje år, jag vet att vi människor kan klara oss utan allt det där! En boll.docka, bil,bok skulle ett barn lätt kunna nöja sig med. Men allt handlar ju bara om pengar i den här världen. Jag blir så himla ledsen när jag tänker på dom stackars djuren när deras hem blir förstörda i tex. skogen eller regnskogen.. och alla bilar som dödar djur varje år, USCH! Jag vet att denna text inte kommer göra någon skillnad, men jag ville bara skriva av mig lite. Jag blir så deprimerad så fort jag tänker på hur människor är nu för tiden och att ingen bryr sig, men det kommer dom när allt väl händer och så kommer vi dö där med ånger. 
 

2 Kommentarer

 1. december 12, 2012 / 21:24

  jag förstår precis hur du känner! jag har tänkt samma sak och jag blir så irriterad när någon vän jag är med slänger skräp på marken, jag går alltid och tar upp det men hon eller han bara skrattar åt mig för "det spelar ju ingen roll" tycker dom… jag blir så arg!

  Svar:
  ja man blir ju de! ååååh
  Emilia Angergård
 2. Besserwisser
  december 13, 2012 / 11:56

  Det är ingenting som har bevisat att människorn kommer dö ut om 30 år… Däremot finns det en teori om att temperaturen kommer ha höjts ca 4 grader om 50 (!) år om vi inte gör något åt saken…

  Har du missat nyheterna de senaste tre åren eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv