Q/A – Malaga

Q: Vad ska ni jobba med?
A: Det är ett slags telemarketing och jag kommer sitta i kundtjänst men ibland kommer jag behöva sälja. Företaget heter 5r marketing men som sagt kommer jag jobba max 3-4 timmar per dag (vardagar).

Q: Hur fick ni jobbet?
A: Det var Kajsas mamma som hade hittat att dom sökte personal på deras facebooksida, då mailade vi dom och skickade in cv osv. Och då ringde dom upp någon dag efter och hade en telefonintervju.

Q: Vart och hur kommer ni bo?
A: Vi har inte fått reda på exakt vart lägenheten är, men den ligget mitt i centrala Malaga. Antingen bor bara jag och kajsa i den om det är en trea men om det är en fyra kommer vi dela med någon annan från jobbet.

Q: Hur mycket kostar lägenheten?
A: Vi betalar sammanlagt 2700 kronor/månaden var och då ingår ju el, vatten och internet.

Q: Hur gör du med packning?
A: Jag får ta med mig 50kg+10kg handbagage så jag kommer ha två resväskor och ett handbagage haha. Men jag tänker bara ta med mig mest basics och nödvändigheter och sen kommer jag börja shoppa där borta.

Q: Språket?
A: Vi pratar svenska på jobbet så det är skönt, dock jobbar vi med många danskar men vi kan fortfarande kommunicera haha. Sen sålänge vi kan flytande engelska så äre ju lugnt. Men vi får spanskalektioner via jobbet som vi kommer ta, Kajsas släkt bor även där så hon kan mycket spanska.

Q: Uppehållstillstånd? Kontrakt? Ni kanske kan bli lurade?
A: Allt står i ett kontrakt som vi har fått skrivit på, där det bland annat står att företaget ska hjälpa oss med arbetstillstånd, skatt, sjukförsäkring, lägenheten, att gå till polisen osv. Det står även allt om vår lön, hur många timmar vi jobbar och andra policyn så allt känns jättebra.

Q: Hur länge stannar ni?
A: Så länge vi trivs helt enkelt

Q: Vad ska man tänka på när man söker jobb i utlandet?
A: Välj det stället som du verkligen kan tänka dig att bo i, sen när du fått ett jobb så se till att få allt skrivet i ett kontrakt så du inte åker ner dit och helt plötsligt står med ingenting. Är du så vågad att åka själv så kör, men om du hittar en kompis som har samma drömmar som dig så är det väldigt skönt och en trygghet för båda. Kolla även upp hur dyrt det är att bo där, t.ex. Spanien är lite billigare än Sverige så vi behöver inte särskilt mycket sparpengar men det kan skilja mycket med andra länder.

Q: Vart kan man söka?
A: Kolla facebooksidor, sök typ ”Jobb i Spanien” annars erbjuder arbetsförmedlingen olika jobb i utlandet – HÄR

IMG_9141 IMG_9144

Haha vad fult jag skrivit, stress

4 Kommentarer

  1. april 30, 2016 / 12:51

    Såå himla spännande, de bästa jag någonsin gjort var när jag flyttade utomlands, trivs som fisken i vattnet!!

  2. maj 1, 2016 / 21:17

    Spännande. Lycka till, blir spännande att följa med på bloggen :) å tänk så snygga outfitbilder du kan fota där :)) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv