Motivationen…?

Nu sitter jag här i soffan med mina träningskläder igen. Men som vanligt så har jag inte kommit iväg till gymmet, det har jag inte heller gjort på ett tag. Jag kommer helt enkelt inte iväg, varför? Jag vill ju träna och må bra, nå mitt mål, kämpa, svettas och allt det där. Ändå så sitter jag här och kommer inte iväg, som att jag inte har någon ork i kroppen fast jag vet att jag har det inom mig. Sen är det så jävla jobbigt att bo så långt utanför stan, det blir svårt ibland att ta sig dit. Har jag för lite motivation i mig? Hur kommer jag igång? Hur får jag tillbaka motivationen??? Jag funderar på att beställa hem lite nya träningskläder då jag bara har 2 träningstights och 2 sport-bhar liksom. Egentligen bör inte träningsmotivationen komma därifrån men som den shopaholic som jag är det the only way ju hahaha.

Kanske blev ett tråkigt inlägg och det vore kanske mer intressant för er att läsa om t.ex. ett lyckad träningspass, men jag kan inte blogga om träning om jag inte ens tränar själv. Jag tränade mycket förut, gick upp i vikt och fick mycket muskler som jag har kvar än idag men man börjar ju märka hur dem förändras till fett nu istället eftersom att jag äter så mycket SKIT varje dag och för lite mat. Men jag vet att om jag bara kommer igång med träningen igen så kommer jag att börja äta mer, bli mindre sötsugen och så kommer jag att må MYCKET bättre och bli piggare!

SÅ, nu frågar jag er mina kära läsare.. Hur får ni motivation till träning? Hur kommer ni iväg till gymmet, har ni långt till gymmet eller tränar ni kanske hemma?

4196

Random, gammal bild, vart försvann den motivationen????

18 Kommentarer

  1. Jag tränar 5-6 gånger i veckan, men har också fått liknande svackor där man bara fastnar i soffan med träningskläderna på. Jag kan egentligen bara tipsa om att bestämma sig. Slå till sig själv på kinden och tänka ”move that ass”
    Det finns liksom ingen genväg för viljan räcker inte, man måste även bestämma sig för att bara kötta på.

    Jag brukar ofta tänka på dagarna att ”ikväll kanske jag kan skippa träningen…” men sen kör jag på ändå och det blir så HIMLA skönt efteråt.

    Hoppas du kommer igång, om inte till gymmet – så träna hemma. Jag kör på min yoga-matta när jag inte är på gymmet. Det funkar nästan bättre för då är man ensam och kan testa mer. Träna med din egen kroppsvikt istället för vikter.

    Lycka till!
    Stor kram
    /Cornelia

  2. juli 14, 2014 / 12:47

    När min motivation sviktar brukar jag planera att gymma med en kompis. På så vis kan jag inte svika kompisen och vet att det kommer bli kul oavsett. Sen att skriva ned mål fungerar för mig. Hur långt vill jag springa, hur tungt vill jag lyfta? Sedan gör jag en plan över hur jag ska nå dessa mål. Kläder, som du säger är också fantastiskt för motivationen. Finns inget bättre än att ha ett killer pass i sin nya outfit även fast man inte är där för att gå på catwalk. Sen att bara ta sig till gymmet är en stor grej. Prova det och se ifall motivationen kommer igen, om inte är det bara att gå hem och fundera på hur man ska gå till väga sen. Och sist men inte minst: BRA MUSIK! Så viktigt!

  3. juli 14, 2014 / 13:30

    Att ha en gympartner är alltid en bra sak! – Du kommer inte undan träningen lika lätt, du har någon som kan puscha dig och berätta om du gör något fel i de pågående övningarna. En annan bra grej som gör att motivationen är på topp är att sträva efter ett mål. T.ex att få mer muskler. Då kanske du ena månaden sätter upp delmål för armarna (dock ska du köra hela kroppen men mycket armar), att du ska klara en viss vikt osv. Du måste sätta datum! Om du vill ha tips eller fråga något så är det bara att kommentera på bloggen! (är inte extremt aktiv på bloggen, men kommer bli mer och mer, finns dock för onlinesupport)

  4. A
    juli 14, 2014 / 13:53

    har du pojkvän?

  5. Johanna
    juli 14, 2014 / 14:07

    Snälla kan du inte skriva hur du gick upp i vikt? Tips och så? Skulle uppskattas SÅ mycket!!

    • Marcus duvet
      juli 14, 2014 / 15:30

      Kör på gainer och käka mycket protein så kommer du se skillnad ;)

  6. juli 14, 2014 / 14:36

    Att sakna motivation gör vi alla ibland, men hittar du styrkan att ta dig vidare så kommer du bli just starkare av att ha tagit dig förbi hindret! Vad som funkar är ju såå individuellt med. Shopping har funkat för mig förr, men jag tycker att shopping kanske ska vara en belöning mer än en morot. :P Det som däremot får mig att längta efter träning är att motiveras av andra som sysslar med det! Finns ju så många roliga bloggar/IG-konton etc att följa där ute! :D

    Se bara upp så det inte blir att du sitter kvar för att det blir för mycket för dig eller för stressande. Det kan nämligen vara kroppens och huvudets svar att bli sittande sådär när den inte orkar med mer. Där sitter tyvärr jag för tillfället, men det går också att komma över en utbrändhet även om det tar tid. :P

    Kämpa på!!

  7. Marcus duvet
    juli 14, 2014 / 15:28

    Motivationen kommer med resultaten, ge dig bara fan på att ta dig till gymmet och göra det lilla extra så kommer det som ett brev på posten. Har tränat 4-6 dagar i veckan i 2år och jag själv märker iallafall att när jag ser resultat på vikter och på hur kroppen förändras så blir det som en boost och tillslut blir det som en drog att du verkligen behöver träna för att få kickarna som gör livet så mycket roligare! Som många andra säger så är det mycket lättare att ha en träningspolare som peppar, för allt blir så mycket lättare och man orkar så mycket mer.

    Det är bara att fortsätta försöka Emilia, annars får du väl hänga på oss ;)

  8. juli 14, 2014 / 16:19

    Att förlora motivation är så sjukt jobbigt. Men försök att tänka varför började du? Kolla gamla bilder och försök komma ihåg hur det var med energin när du åt mer riktig mat och verkligen tränade regelbundet. Tänk på alla mål du kan nå och tänk på hur skön känslan efter ett träningspass är! Som många andra skriver, ta med dig en vän eller någon familjemedlem att träna med, som du inte kan svika. Det är ett jättebra tips! Följ någon som verkligen inspirerar dig på t.ex instagram! Jag brukar även kolla igenom Weheartit på morgonen och söka på ”fitspo” det ger en verkligen en kick att dra igång ett pass! Har massor av mer tips om du skulle vilja ha :)

  9. Elina
    juli 14, 2014 / 17:00

    Jag tränar hemma 4-5 gånger i veckan, och jag får motivationen av alla fitnesskonton på instagram som varje dag postar bilder på vad de äter, hur de tränar osv. Det är så otroligt motiverande, för mig iallafall! Kollar också på massa träningsvideos som jag blir så peppad till att göra. Dagar då jag verkligen inte har nån motivation alls brukar jag tänka ”just get shit done” och känslan man får efter träningen! Känslan efter träning är oslagbar, love it, det motiverar mig till 100%.

  10. juli 14, 2014 / 19:17

    Jobbigt när motivationen sviker en :/ Jag brukar kolla olika fitnesskonton på instagram, tumblrs osv. Sen så kollar jag på bilder från den tiden då jag var överviktig och mådde dåligt, det får mig att inte vilja hamna där igen. Och vissa dagar får man helt enkelt släpa sin röv till gymmet för att få det gjort även fast man inte vill, efter såna pass brukar det alltid kännas extra extra bra! :D

    Om du har en bit till gymmet så varför inte inhandla några redskap som hantlar, medicinboll, pilatesboll osv. (Och nya träningskläder såklart!)

    Kram

  11. juli 14, 2014 / 19:37

    Måste tyvärr vara en riktigt bitter kvist för jag har sagt i 3 ÅR (!!!) att jag ska börja träna… hehe

  12. juli 15, 2014 / 22:28

    Tänk bara på hur bra du mår efteråt, mainstream citat av många men så sant!
    Men det stämmer faktiskt att man blir mer motiverad av nya träningskläder, själv löper jag och bara av att jag köpte nya skor och ett par shorts kom jag igång och tog träningen med nya tag.
    Min inspiration är weheartit, läs tränings-quotes och hitta de som får dig se träningen från nya perspektiv & som du blir peppad av.

    Något som är viktigt att ha i åtanke är just VARFÖR du tränar. Om det är något du verkligen vill så tvinga ut dig själv och förstå sedan efteråt varför du gjorde det, för det är ju en så himla fantastisk känsla efteråt!!

  13. Elin
    juli 15, 2014 / 22:28

    Följ fitness och inspirerande profiler på instagram. Hittar du en förebild och ser hur hen kämpar kanske du vill mer och får mer vilja. Så är det för mig och att tänka på ”varför ?” du gör det och varför du egentligen vill träna. Köp nya träningskläder det får dig alltid att vilja visa upp för alla hur snygg du är. Och som andra sagt. Ta med en kompis eller boka instruktör för att komma igång rejält igen. Att hitta motivation är svårt ibland men ger du upp är det bara längre kvar tills du når ditt mål. Bättre köra tills du nått det och sen vara nöjd och stolt över att du inte gav upp när det blev svårt men det är jobbigt när man är i det. Tro mig jag vet. Lycka till Kram :*

  14. juli 29, 2014 / 20:11

    Hej!

    Jag har mitt gym bredvid mitt jobb så ser till att ha med träningskläderna till jobbet – så gymmar jag direkt efter. Det är bra för då ser jag gymmet när jag cyklar hem så kan inte åka förbi utan att tänka på det.

    Sedan har jag även hantlar hemma! Så när jag är ledig har jag även möjligheten till att träna hemma (när jag är ledig är det VÄLDIGT jobbigt att ta sig till gymmer).

    MITT SMARTASTE TIPS ÄR att ladda ner Nike + träningsapp. Den är riktigt bra! Ger inspiration på träningar, peppar och lägger upp träningsprogram efter vilket mål du vill uppnå. Toppen!

  15. Tuvalie
    augusti 9, 2014 / 19:49

    Samma här, orkar aldrig träna. Jag bor typ 500 m ifrån dig och känner samma som du med det där att bo så långt från stan.

  16. september 17, 2014 / 18:00

    If you’re reading this, you’re all set, panerdr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv