Näringsdrycker

BeFunky_IMG_9595.jpgSom ni vet så är jag underviktig. Har väl inte brytt mig sådär men jag blir sjuk väldigt ofta, är trött konstant och mår illa ibland. Jag har gjort hur mycket blodprov och tester som helst eftersom att jag äter ju som vanligt men mår ändå så dåligt liksom. Jag fick prata med en dietist idag och hon skrev ut näringsdrycker till mig. Min kropp tar alltså inte åt sig näringen i min vanliga mat som andras kroppar gör, därför ska jag dricka dem här som extra näring liksom! Om ni känner igen er så tycker jag ni borde boka in en tid hos en dietist, hon ber en att berätta utförligt vad man äter varje dag och då inser man hur dåligt man egentligen äter!

Ungefär såhär åt jag förut:
7.00 – Frukost, macka och kaffe
13.00 – Lunch, t.ex. bakad potatis från la baguette haha
17.15 – Tränar
18.30 – gainer drink
19.00 – Middag (husmanskost)

Nu är tiderna ungefärliga men jag åt ganska dåligt, eller jag var ju mätt och så, men enligt dietisten så var det här för lite och det är viktigt med mellanmål mellan måltiderna.

Min nya ”måltidsplan”
7-8.00 – Frukost, macka, kaffe, müsli och yoghurt + ND (näringsdryck)
11.30 – Matlåda ( alltså helst husmanskost med mycket protein och kolhydrater)
14.30 – Mellan mål t.ex. frukt, kvarg osv. +  ½ ND
17-18.00 – Träna (styrketräning)
18.15 – Banan + ½ ND (fast jag tänker nog ta min gainer ist)
19.00 – Middag, husmanskost
20.30 – Turkyoghurt + frön + bär, + ND

Det här är också lite ungefärliga tider och sen får jag ju äta vad jag vill så länge det är proteinrikt och med mycket kolhydrater liksom! Det är viktigt att jag tar näringsdryckerna efter att jag ätit min måltid, annars kan det lätt bli att jag blir mätt på den och ersätter maten. Äter ni bra? Skriv upp vad ni äter under en dag och se hur mycket protein, kolhydrater och vitaminer det egentligen är.

KÖP GAINGER HÄR

12 Kommentarer

 1. januari 27, 2014 / 18:26

  Jag hoppas att detta hjälper dig. Du är värd all den hjälp du kan få. Ta hand om dig

 2. januari 27, 2014 / 18:26

  till frukost när jag har tid gör jag en smoothie. Det är 1 hel banan, bär, en halv avokado och två ägg. Den blir kanske tjock men smakar jätte gott, sen en skopa protinpulver. men för dig kan du ju ta gainer!

 3. Linnea
  januari 27, 2014 / 19:16

  Vart tränar du?

 4. Melinda
  januari 27, 2014 / 19:25

  Hur lång är du? :)

 5. januari 30, 2014 / 18:02

  Jag drack näringsdrycker i somras när jag var som sjukast i min ätstörning, usch :(

 6. Lisa
  mars 15, 2014 / 11:24

  Emilia! Jag är ganska ny på din blogg så jag vet ju inte så mycket om dig och så vidare men jag tänkte bara tipsa om ett glutenintoleransprov! Du kanske redan har gjort det, vad vet jag. Men jag hade exakt samma problem, min kropp tog inte upp någon näring vilket ledde till att jag inte gick upp något i vikt. Det visade sig vara glutenintolerans. Bara ett tips. Ha det så jättebra, kram!

 7. Erica
  januari 28, 2015 / 19:35

  åååh.. jag är också underviktigt och har varit det några år, så jag dricker också näringsdrickor. så jag känner igen mig väldigt mycket i det du skrev ”/ jätte jobbigt.

  BTW – jag diggar din blogg :D

 8. september 4, 2019 / 10:30

  Jag har också precis börjat med dessa drycker och är i samma sits som dig i detta inlägg.
  Märkte du någon skillnad när du drack dem? Gick du upp i vikt? Blev du piggare och orkade mer? Hade du lättare för att bygga muskler osv?
  Vad märkte du liksom av för något med hjälp av dryckerna, både positiva som negativa saker?
  Tacksam för svar! ❤️

  • emiliangergard
   Författare
   september 5, 2019 / 17:43

   Jag märkte verkligen skillnad! Det blev lättare att träna, orka långa dagar, bygga musklerna osv. Då jag saknade den extra näringen som jag fick igenom dessa drycker! Sen blev det såklart lättare att gå upp i vikt, dom hjälpte på traven så att säga. Men det viktiga är att även dricka proteinshakes efter träning, sån gainer. Och styrketräna :) Men drick dessa helst efter måltiderna för dom är mättande <3

 9. Ulrika
  oktober 22, 2021 / 12:41

  Har samma problem. Är 33 år och har vägt 40 kg sedan ett år tillbaka, troligtvis pga en vårdmiss. Kan inte gå upp i vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv