Dag 1

 
Jag orkade inte åka till gymmet idag.. har så ont i magen. Men nu finns det inget ” jag orkar inte ” längre så jag tränade ett litet pass hemma, bättre än inget eller hur? Jag gjorde så som på 2 bilderna ni ser, fyfan vad jag är otränad, skakis hela jag nu efteråt haha. Efter så drack jag mitt proteinpulver, åt ett ägg och macka och tänkte ta en tupplur nu och sen käka mat när jag vaknar. Förresten så sa min dietist att proteinpulver inte är bra för kroppen? Att man lika gärna kan dricka mjölk efter ett träningspass, men stämmer verkligen det? Jag vågar inte chansa med att bara dricka mjölk efter träningen och så händer ingenting, jag vet ju att mitt proteinpulver funkar..

20 Kommentarer

 1. Rebecka
  augusti 26, 2013 / 18:44

  Hej, det din dietist sa är sant, proteinpulver från fitnessguru och liknande är lika bra som ett glas mjölk förutom att det är massa skit i det. E ämnen som inte är bra för kroppen och liknande, då funkar mjölk lika bra!

  Jag själv använder ett protein pulver från Renée Voltär ( som är känd dietist ) vilket är något som heter HAMPA pulver. Det finns till och med på Coop forum för 199 kr för 400 gram.

  Detta pulver är gjort utav hampa frö och endast hampa frö utan några som helst tillsatser, därför är detta pulver luft känsligt och ska förvaras i burk med locket stängt när man inte tar pulver och blandar med vatten, i en smoothie eller liknande!

  Hampa pulvret ger dig en längre mättnads känsla och tillför din kropp de essentiella fettsyrorna du behöver via de här hampa fröna. Om du skulle börja använda hampa pulver så står det på förpackningen att man ska ha 1-2 msk men jag själv tar bara 1 för om man tar 2 så anser jag att det smakar Hö! Haha

  Hoppas det hjälpte något!

 2. augusti 26, 2013 / 19:24

  Känns som din dietist inte riktigt utvecklade sitt "utlåtande".. Får man i sig det proteinet man behöver under en dag genom vanlig mat så blir det ju ett proteinöverskott om man dricker shakes och det är ju bara onödigt! Men får man inte i sig de proteiner man behöver är det ju guld värt. Så uppfattar jag det som i alla fall, men jag är ingen expert! :)

 3. Anonym
  augusti 26, 2013 / 20:35

  Kan du inte berätta lite mer ang. ditt proteinpulver? Vart ifrån, vad det gör, kostar osv. Älskar din blogg, kram!

 4. augusti 26, 2013 / 20:41

  Nej kör på!!!

  Det som är att kroppen ska få protoin innan en timme efter träning och ju mer protoin desto bättre så därför kör man ju på protoinpulver men man kan ju ta ett glas mjölk men det beror nog på hur mycket protoin man vill ha typ!

 5. e
  augusti 26, 2013 / 20:43

  vart är din "flaska" från?

 6. augusti 26, 2013 / 21:56

  Verkligen en fin blogg du har med fina bilder! :)

 7. Tilda
  augusti 26, 2013 / 22:26

  Jag har hört samma om det där med protein, dock tror jag inte på det utan kör på :)

 8. augusti 26, 2013 / 22:39

  Jag följer den kille som heter Gustaf Ollas och som har skapat märket IcanIwill. Och han gjorde ett inlägg angående att läkare jämför proteinpulver med mjölk vilket är fel. Nu hittar jag inte inlägget på hans blogg men googla honom kanske du hittar inlägget :)

 9. Anonym
  augusti 26, 2013 / 23:18

  Tjejer tjejer.. Snubblade in på denna blogg såg inlägget och kommentarerna och nu känner jag att jag måste hjälpa lite.

  Ditt proteinpulver är absolut inte "dåligt" på något sätt som din dietist påstår.. Visst det kan finnas diverse e-ämnen men det gör det ändå i allt annat vi äter dagligen också.

  Sen det där med att man kan dricka ett glas mjölk och drygt samma sak som din proteindrink är bara delvis rätt.. För att uppnå samma mängd protein som din shake motsvarar måste du dricka cirka 1 L mjölk, det kanske funkar en gång men inte i längden.. Men om man ändå envisas me att fjolla och påstå att proteinpulver är dåligt så rekommenderar jag en laxfilé eller köttbit istället!

  Sen så kan jag också säga att om man vill få muskler räcker det inte att bara äta mer protein, kolhydrater är minst lika viktigt! I alla fall om man vill se resultaten snabbare.

  /kille med års erfarenhet

 10. M
  augusti 27, 2013 / 01:09

  Klart du enbart kan dricka mjölk, men du får då inte i dig tillräckligt med protein (som kroppen behöver efter träning för att bygga muskler)

  Protein är ett energigivande näringsämne som är livsviktigt för kroppens funktioner. Proteiner deltar bland annat i olika enzymreaktioner och utgör tillsammans med ändra ämnen viktiga hormoner i kroppen. Dessutom består musklerna till stor del av just protein.

  En proteinmolekyl är uppbyggd av 20 olika enheter, så kallade aminosyror. Att ha ett högt proteinintag har flera fördelar när det kommer till såväl muskeltillväxt som viktnedgång men att få i sig optimala mängder protein enbart genom livsmedel i den dagliga kosten kan bli både kostsamt och opraktiskt.

  Om man inte får i sig tillräckligt med energi och protein hamnar kroppen i ett katabolt tillstånd vilket leder till minskad muskelmassa. Detta beror på att kroppens svältmekanismer förbränner musklerna för att få energi, samtidigt som kroppen lättare lägger på sig fett.

  De viktigaste tidpunkterna att tillföra protein är då aminosyrenivåerna i kroppen är låga; på morgonen, efter träningen och vid mellanmål. På morgonen och efter träningen visar forskning att vassleprotein är överlägset andra proteinkällor för att stoppa svältmekanismer och muskelnedbrytning.

 11. augusti 27, 2013 / 23:28

  Kan rekommendera sidan http://www.kolozzeum.com/forum/ , där hittar du allt om kostråd, information om olika dieter, dagböcker med före- efterbilder, kosttillskott mm. Tänk på att alla är olika och det kommer du nog att upptäcka på kolozzeum också, där det kan framgå att vissa metoder fungerar för vissa men inte för andra.

 12. Erik
  augusti 28, 2013 / 20:28

  Hej igen!

  Jag skulle rekommendera simpelt Whay 80. det är

  – Billigt (med koden: STAR15OFF får du 4kg för 500)

  – Vassleprotein (Äggprotein)

  – Innehåller Bcaa (Aminosyror)

 13. augusti 29, 2013 / 19:26

  Älskar din blogg :) <3 Kan du berätta lite om proteinpulver? Jag vill köpa men har ingen aning vilket?

 14. augusti 29, 2013 / 19:37

  Proteinpulver är bra för den som tränar o kan behöva en extra släng av protein. Fitnessguru är inget som jag rekommenderar. Whey100, body science. MMsports rekommenderar j1a§

 15. augusti 29, 2013 / 19:38

  Jag tränar väldigt mycket och använder mig också av kosttillskott (proteinpulver) och det är inte alls samma sak att dricka ett glas mjölk efter träningen eftersom att om du vill bygga muskler ska du försöka få i dig så mycket protein som möjligt. Proteinpulvret hjälper ju dig att bygga upp muskler. Det är absolut inget dåligt med protein om det inte blir till något överdrivet, typ att man dricker det istället för att äta eller om man dricker det när man inte har eller ska träna.

  Hoppas du fick lite svar här i alla fall :)

 16. augusti 29, 2013 / 19:39

  Kvarg är as bra! Lite bättre än mjölk & med en passa proteiner!

 17. augusti 29, 2013 / 19:40

  nu kom inte hela mitt inlägg med som jag skrev. Men som sagt whey 100 ! vassle efter träning och kasein innan sänggående. BCAA innan/under träning :) om du kör hårt på gymmet.

 18. augusti 29, 2013 / 19:41

  Hej, ang. din fråga om mjölk: Ja, mjölk är en jättebra proteinkälla efter träning. Men kolhydrater är extremt viktigt med för att få ett optimalt träningssvar, så om du tar lika delar lättmjölk som blåbärssoppa får du en superbra efterträning-dryck! :)

 19. augusti 29, 2013 / 19:45

  kanske det är sant, jag har tränare som är proffesionelt och är bikini pro vunnit flera ggr i rad. Hon och hennes man är nutrionist, de gör min tränings plan varje månad och kost plan,man ska ALLTID dricka protein shake direkt efter träningen och sedan 45mins efter ska man äta vanlig måltid som är protein och kolhydrater. Whey protein är bäst, mjölk har knappt protein och är inte lika bra som alla säger. Det bästa mager protein är från kokt äggvita, kyckling file, kalkon bröst och fisk. Man ska äta 18-25g protein före och efter träning.

 20. Anonym
  september 3, 2013 / 14:19

  Vissa tror att träna är bra. men sen att ta sitt protein pulver blir man så mycket starkare. Inte sant. Ät bra så kommer musklerna. bara få i världen som egentligen behöver använda proteinpulver för att behålla sin muskelmassa. Så de är bättre att lägga pengarna på en påse kyckling istället för en påse proteinpulver,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv