Canon 6D?

c900x263

Jag funderar på en ny systemkamera… först tänkte jag bara köpa en liten kamera man kan ha i väskan, sen funderade jag på ett nytt objektiv och nu funderar jag på en ny systemkamera! hahaha så kan det gå..

Först kollade jag på Canon 5D men den är lite för dyr för mig med tanke på att jag inte är sååån fotoexpert. Men Canon 6d är jag typ 60% säker på att jag ska köpa inom kort.. någon som har den kameran? Jag har dessutom hört väldigt bra om objektivet 50mm så den ska jag köpa också. Fan vad dyrt det kan vara att vara bloggare haha

Share:

6 Kommentarer

 1. Louisebiszczak
  januari 27, 2015 / 10:33

  Tänkte tipsa att hade de problemet i somras, ville ha en liten kamera men kunde vara kul om man vill köpa objektiv! Jag köpte mig en Sony A5000 (finns en sonyA6000 om man vill ha en nyare) man kan vrida skärmen skärmen 180grader, det var då typ den minsta kameran på marknaden, och ah man kan byta objektiv! Ja jag är nöjd men jag fotar inte alls ofta men den duger då för mig, så kan man typ redigera mycket i kameran sen skicka direkt till mobilen! Ah litet tips iaf! :)

 2. Maja
  januari 27, 2015 / 10:41

  Skulle rekommendera ett 35mm objektiv istället! Men fortfarande med så låg bländare som möjligt, typ 1,4 eller 1,8 :) Kvalitén är desamma, men 50mm lämpar sig bättre för _endast_ porträttfoto. Inte outfitbilder eller vardagsbilder. Där kommer du bli tokig på 50mm, då du måste fota på så långt avstånd att det (om man inte är van fotograf) blir en rejäl utmaning att pricka skärpan rätt. Så som sagt, spana in 35mm istället (eller ja, gå och testa båda och se skillnaden). Samma objektiv och prisklass, men betydligt bättre om du vill använda objektivet till mer än att bara porträtt :)

 3. januari 27, 2015 / 10:54

  Jag har några jätte gamla systemkameror och vad jag förstår så är inte din speciellt gammal? Sjukt onödigt att köpa en ny kamera. Jag tycker du ska köpa Canon EF 50/1,4 USM. Jag köpte 50 mm / 1.8 och gissa om jag ångrar mig? Objektivet jag har nu kostade bara 850 kr och det är de vi använder till mina outfit bilder men 50 1.4 ger så mycket mer oskärpa i bakgrunden så jag hade köpt de objektivet även fast det kostar 3000+. Jag kommer köpa de objektivet så fort jag sparat ihop lite mer pengar. Det är även de objektivet alla modebloggerskor använder ;D

 4. januari 27, 2015 / 16:59

  Det är kanonfin kamera som är bra lämpad för det du tar bilder på. Har endast testat kameran.
  Jag kör på 50mm och tycker det fungerar bra. Satsa på låg bländare (1.4 el. 1.2). Då får du den där fina oskärpan och kvalitén blir kanon.

  Lycka till :)

 5. januari 28, 2015 / 07:34

  Hej!

  Såg något på din instagram angående nyköp av kamera. Jag vet dock inte vad du kör med nu men antar att du är rätt inställd på att köpa en ny kamera.

  Något som är viktigt att veta angående 6D (samt 5D, 1D) är att de är så kallade “Full Frame”. Vad detta innebär är att kameran har en större sensor för att tag in ljus. Visst, detta låter kanske toppen och något som man självklart vill ha, men om man ska fota bilder till en blogg, som man gör när det är ljust, antagligen med blixt ibland, etc, så finns det väldigt få anledningar till att köpa en “full frame”, eller fullformat som det heter på Svenska.

  Anledningen till detta är att man får lika bra kvalité från de kameror som har den mindre sensorn (crop sensor), som t.ex 7D, 70D, 700D etc. förutom när man sak fota i dåligt ljus. Det är också väldigt viktigt att inse att objektiv gör en markant större skillnad än ett bättre kamerahus.

  Det objektiv du har länkat till i bloggen (50mm f1.4) är tyvärr inte en av de bra från Canon då det är relativt oskarpt och har haft lite problem. Jag hade då hellre satsat på Canon 40mm f2.8. Ett prisvärt objektiv som går på runt 1600kr nytt. Galet skarpt med. Det är också lite mindre “inzoomat” än 50mm vilket kommer underlätta vid fotografering av kläder mm.

  Har man råd så rekommenderar jag självklart en fullformatskamera, där 6D är en utav det bästa. Canon 6D har till och med Canon’s bästa sensor i dagsläget. Det man får i en 5D Mark 3 i jämförelse med en 6D är en lite bättre autofokus, men det kostar… Det går lika bra att fota med en 6D om man lär sig kameran.

  Summa kardemumma – har du råd, så köp en 6D, jag kör med den själv. Köp en Canon 40mm f2.8 till en början, se hur det känns, och komplettera med andra objektiv om det behövs. Snöa inte in dig på f1.4 eller f1.8 etc, som de andra säger. Visst, dom kan släppa in mer ljus, men detta innebär att man har ett skärpedjup som är svårt att få rätt och då kan man missa fokus etc. Inte kul att tro att man fick en bra bild och sedan ser man på datorn att man totalt missat fokus. f2.8 är perfekt och ger ett fint skärpedjup. 6D sensorn är också kapabel att fota väldigt fina bilder i ISO6400 (något som icke fullformat inte klarar av) så du kommer sällan behöva blända ner till 1.8 etc. om du köper ett objektiv som klarar av det. ISOn kan väga upp för det lilla ljus du objektivet inte kan tag in med f2.8 mot f1.8 eller f1.4.

  Hoppas det jag skrev hjälpte lite i alla fall!

  Mvh,
  David

 6. april 8, 2015 / 18:27

  Har kameran. Är i stort sett nöjd med den. GPS och WiFi som jag inte trodde att jag skulle använda används flitigt. GPS:en är bra när man är ute och fotograferar objekt vid platser man annars glömmer bort. WiFi är bra då jag kan lyfta upp kameran med stativet och ta bilder ovanifrån: http://kameratrollet.se/wp-content/uploads/2015/03/mala_MG_7075.jpg

  Nackdel är avsaknad av joystick. Där finns bara en joypad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Subscribe:

Archive

Translate »