Nu har jag precis gymmat ett kort pass på Actickompassen. Bättre med ett kort pass än inget alls, men hann inte med ett längre eftersom att jag har så galet mycket o göra! Sen ska jag jobba tors-sönd….
Anyway så har jag en fråga till er träningsexperter, är denna kvarg verkligen nyttig? Den smakar ju en massa socker men sägs ändå att vara nyttig men från andra att den är onyttig så vet inte vad man ska gå efter haha! Förresten så testade jag fitnessguru’s bar idag, mums säger jag bara!!
Det finns de kvarg med 6,5g protein/100g.
Men så finns de med 11g protein/100g, dock inte vanilj TROR ja.
Men jag föredrar Lindahls framför alla om du vill ha lite smak med hög protein.
Ett tips är även att hälla i saft i naturell om du vill ha någon annan smak.
Alltså tränar du vikter osv så förstör du ju musklerna under träning. Protein äter du för att bygga upp dem igen. Så tränar du inte tungt behöver du inte käka massa kvarg full av socker. Det beror helt på vad du tränar.
:-)
Jag proppar mina måltider med protein eftersom jag tränar mycket vikter osv.
Kram!
Lindahl´s har två olika versioner av kvarg; den på din bild (med tillsatt socker), och en annan variant med sötningsmedel istället för socker som antagligen är nyttigare än den du har med socker;)
kvarg är väl jävligt osött? haha, i alla fall den jag brukar äta.. nästan sur ju ;)
När en kvarg är smaksatt är det ju fler E-ämnen och konstgjorda ämnen (tror jag?) för att få fram smaken så jag kör alltid på naturell kvarg och smaksätter den själv med tex hallon just för att vara så nyttig som möjligt och skippa allt konstgjord. :)
Bättre du kör på kvarg som inte är smaksatt, gärna den laktosfria också som Lindahl’s äntligen fått in! Dock rekommenderar jag att du äter något som är fett, med protein + sött (naturliga sockerarter) direkt efter träning. Jag brukar skiva banan, äpple och blanda det med en sked jordnötssmör, supergott! :D
Den kvargen är inte så speciellt nyttig. Skulle rekommendera att du åt den naturella och har i tinade bär och kalorifri fun light eller endast bär :)
Den är ”nyttig” den innehåller hyfsat mer protein än om du skulle äta yogurt. Men om du kollar i affären så kan du se att alla lindahls smaker jämnföra. Men den laktosfria naturella e den med mest protein i men knappt några kalorier och väldigt lite fett. Men den naturella smaken är inte så rolig men som alla andra kan du ha bär etc i men även kanel som sätter igång ämnesomsättningen :)
Ett knep jag går efter för att se ifall något är ”nyttigt” eller ”onyttigt” är att kika på innehållsförteckning, är det mer än 6 g socker per 100 g så kan man se det som ”onyttigt”. Då Lindedahl’s vaniljkvarg är på närmare 12 g socker (har jag för mig) så skulle jag mer se det som en dessert. Att det är mycket protein tycker jag själv inte överväger att det är så mycket socker i.
naturell kvar är nyttig men inte smaksatt just för att de inehåller mer socker. :)
Efter ett träningspass dricker jag en shake med protein, rekommenderar det starkt. Om du ska äta kvarg tycker jag att du ska ta Lindahl’s naturella kvarg och blanda ut lite med mjölk och hälla i lite kanel. sen ha musli i. Det är suuuuper gott.
Vad är ditt träningsschema elr hur och vad tränar du på gymmet?
Kan du göra ett inlägg där du förklarar? :D
De smaksatta kvargerna är inte nyttigare än vanlig yoghurt förutom att det är mer protein i kvarg. Så om du ska äta kvarg för att vara ”nyttig” rekomenderar jag INTE de som är smaksatta! Men det finns undantag, bla de från lindahls som är i SMÅ förpakningar i smakerna hallon, citron lime & persika passion. Dessa är sötade men sötningsmedel istället för vanligt socker, vilket är bättre för din kropp och själ, såvida du inte äter typ 1 liter om dagen ;)
Sedan har Arla kommit med en nyhet som heter drick-kvarg och den är verkligen super god och relativt nyttig, jag tycker att apelsin vanilj smaken är godast!!
Kram & lycka till med din träning!
Den kvargen innehåller typ 60 kalorier per 100 gram så den är nyttig enligt mig iallafall.