Pengar panik

Jag vill dela med mig om en sak som hände i lördags och sen lite andra tankar kring detta, nämligen pengar. Som ni vet så har jag jobbat sen jag var typ 13 år, sen utanför gymnasiet så tjänade jag massa pengar på mitt extrajobb Coop och sen bloggen och jag hade ALLTID pengar. Det var en självklar grej för mig att jobba hårt och alltid ha pengar på kortet och eftersom jag alltid hade pengar så behövde jag aldrig be mina föräldrar om pengar. Och då menar jag verkligen ALDRIG! Det var så skönt att ha en sån trygghet, jag kunde göra allt möjligt roligt.

Eftersom det gick så bra för mig ekonomiskt så kunde jag flytta hemifrån redan som 17 åring till en jättefin lägenhet i stan, tog slut med mitt ex så flyttade ju hem i ca 1 månad och sen flyttade jag IGEN till en egen lägenhet. Ni kan ju tänka er hur mycket pengar det gick åt till allt det + jag gick fortfarande i skolan. Sen åkte jag på mina spontana resor bara för att jag hade råd och kunde, typ London och Stockholm nästan varje helg. Sen efter studenten så gick allt utför det typ.. Vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag la på Rhodos resan…

Anyway, i lördags när vi var på klubben så mådde jag inte så bra, så jag valde att åka hem lite tidigare själv. Eftersom att det var Sophies födelsedag så bad jag henne att stanna där och ha det kul! När jag gick ut ur klubben så tänkte jag ta en taxi till lägenheten (som jag alltid gör när jag åker hem från t.ex. krogen). Jag loggar snabbt in på mitt ungdomskonto (hade bara det kortet med mig då) och ser att jag har 30 spänn på det kortet, 30 spänn?!?! Jag får panik och tänker att fan det här kan inte stämma, jag har ALLTID pengar, hur kan jag vara så slarvig? Jag går runt på stan och helt i chock liksom, det här är första gången detta händer mig, vad ska jag göra nu? Jag kunde inte gå tillbaks till klubben för man kommer inte in igen, jag ville inte heller ringa Sophie och sabba hennes födelsedag liksom. Och bara tanken att ringa mina föräldrar och be om pengar gav mig världens klump i halsen, jag har ju ALDRIG frågat dom efter pengar sen jag var 13 år?! Jag ringde min mamma, började stortjuta på stan hahah och frågade ”kan jag få pengar, jag kommer inte hem” och hon svarade självklart och förde över pengar direkt. Det kändes så dåligt i hela kroppen för jag har alltid varit så självständig av mig och klarat mig själv men nu brast det ju typ. Men jag är så otroligt tacksam ändå att jag har sån förstående mor och far.

Med den här texten så ville jag bara dela med mig av att även jag (storbloggare) kan hamna i såna här svackor. Jag har alltid varit bra med pengar, jobbat osv. men på senaste tiden har jag slarvat.. som fan! Men nu blir det ändringar för mig, glöm ej att alltid se till att spara pengar, i detta läge så hade jag tur att jag hade batteri och kunde be mamma om pengar, det är som sagt inte säkert nu för tiden att åka hem själv mitt i natten och utan pengar och mobil så skulle jag gå vilse ♥

money

0 Did you like this post?
Share:

7 Kommentarer

 1. Heja Hej
  november 16, 2015 / 4:35 e m

  Ville få dig att förstå hur litet och oväsentligt ditt ”problem” var. Du skriver världens snyftinlägg om att du har lite pengar. Kom igen… Du är varken känd, relevant eller duktig. Sluta bete dig som det.

  • november 16, 2015 / 4:43 e m

   Hej din lilla fegis! Hur står det till bakom skärmen eller ska jag säga pannbenet? Det var just den här situationen som kunde gått riktigt illa, har du hört/läst om alla våldtäkter som hänt senaste tiden? Jag är en tjej, liten och var full och själv i stan och kunde inte ta mig hem. Vad som helst kan hända då. Jämför inte mitt inlägg med det som hände i Paris, för det var såklart fruktansvärt men har ingenting med mitt inlägg o göra.

   Sen det här med att jag inte är känd har vi nog olika åsikter om, frågan är ju bara hur du hittat hit till min ”lilla blogg” :*

   • Heja Hej
    november 16, 2015 / 5:24 e m

    Haha men du. Du hade kunnat skriva att du inte hade pengar till att köpa cigg och min åsikt hade varit lika relevant. Det handlar inte om du inte har råd med taxi, det handlar om att du snyftar om din pengapanik (inte ”pengar panik”) när det inte ens är ett problem. Du kan inte tänka så smått, det visade du bara på din senaste kommentar, du förstod inte helheten… Tummen upp för att du tog bort instagrambilden iallafall!

    • november 16, 2015 / 5:32 e m

     Det var ju ett problem för mig DÅ för att jag inte kunde komma hem på något sätt och det var DEN situationen jag hamnade i panik med tanke på vad som kunde hända. Nu är det ju inga problem, det var just det jag ville få ut att man ska lära sig att spara till kniviga situationer som denna. Nej din kommentar är inte relevant för mig och min bild på instagram var endast för meddela mina instagramföljare att jag uppdaterat bloggen. Ej något som skulle vara kvar i mitt instagramflöde.

 2. november 16, 2015 / 4:54 e m

  Jag är glad att det löste sig, för tyvärr händer det bara mer och mer skit så fort man sättet sin fot utanför dörren i dagsläget känns det tyvärr som. Jag vet inte HUR ofta man hör och läser om de som gått ensam hem efter en utekväll eller liknande och blivit utsatt, trots att de inte bidde långt bort alls. Så hur hemskt det än är att be om pengar (jag förstår dig, jag hatar också det och har sedan 12-13 år haft åtminstone ett jobb vid sidan av) men jag är så glad att du bad om pengar. För vad är nån hundring för en taxi mot för att du kommer hem säkert? KRAM! ❤️

 3. Cornelia
  november 16, 2015 / 8:38 e m

  Modigt att skriva! Väldigt nyttigt. Kram❤️

 4. Freja
  december 4, 2015 / 10:02 e m

  Hej, jag är själv 14 år och scrollade igenom din blogg när jag såg dehär inlägget. Är själv på jakt efter jobb, eller ett sätt o tjäna mer pengar och inte behöva be mina föräldrar om det hela tiden. Vilket ”arbete” hade du vid denna ålder? Behöver lite insperation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *