Rhodos guide

Jag lovade ju er när jag kom hem från Rhodos (ett halvår sen!!haha) att jag skulle göra en slags guide liksom. Jag kan väl berätta lite kort:

Vi åkte med Resebyrån Expedia.se, flyg + hotell kostade sammanlagt 3400 typ tror jag. Vilket var ett ganska bra pris, alla de bästa hotellen var fullbokade… Vårt hotell låg 3 min från gamla stan, ganska slitet och inte det bästa hotellet jag varit på men det dög. Personalen som jobbade där var jätteskumma, det sprang runt katter som kissade inomhus, en gammal gubbe satt på precis samma ställe och typ rökte på osv. haha. Så jag rekommenderar inte det hotellet, det hette ”Rainbow hotel”.

Dem första dagarna hade jag en sån sjuk negativ inställning till allting, jag ringde mamma och storböla och sa att jag ville åka hem haha. Jag tyckte det var hemskt, läskigt och obehagligt att vara utomlands själv på något skit hotell liksom. Jag och min ”kompis” var sjukt osams hela tiden, vi typ hatade varandra(vi åkte bara 2 stycken…). Men sen började jag se allt det positiva och det var då det blev som bäst. Sen kom det 2 stört sköna tjejer från Stockholm, dem började vi hänga med och så. Utan dem så tror jag att hela resan hade varit en total katastrof.. Så ett tips är att ta kontakt med andra ungdomar där, ni kommer inte att ångra er!
3.jpg 1.jpgVi åkte taxi typ överallt, det skulle ta cirka 15 minuter annars för oss att gå men vi var så lata haha. Det kostade typ 50-70 spänn att åka taxi vilket blev billigt om alla 4 delade på det. Det finns gamla stan och nya stan. I nya stan ligger typ Sephora, H&M, Zara, bargatan osv. I Gamla stan ligger dem fina och mysiga restaurangerna, och små mysiga affärer. Vi brukade oftast åka till gamla stan först, käka på någon mysig resturang, sen åkte vi hem och fixade oss och sedan drog vi iväg till bargatan. SÅ jävla nice! Ett tips är resurangen Archipelagos Restaurant, det var den bästa resturangen, så himla god mat, mysigaste utsikten (om man sitter längst upp) Den ligger mitt i gamla stan.

BeFunky_IMG_3539.jpgBeFunky_IMG_3531.jpgShoppingen är något jag blev besviken över, jag packade med mig för lite kläder för jag som är så shoppinggalen trodde att jag skulle få fullt i väskan. Men det slutade med att det inte fanns något fint där borta alls, så fick gå runt med samma klänning någon dag liksom haha.. Så shoppingen är alltså svindyr och inte lika bra som Turkiets marknader!
BeFunky_IMG_3424.jpg BeFunky_IMG_3521.jpgVi besökte stranden 1-2 gånger tror jag.. annars så hängde vi vid poolen. Nästa gång jag åker till Rhodos så ska jag besöka dem fina stränderna som vi aldrig besökte, dessutom göra någon slags båttur.

BeFunky_null_3.jpg

7 Kommentarer

 1. februari 24, 2014 / 22:18

  men va härligt!
  och den där blåa klänningen – SNYGG!

 2. februari 25, 2014 / 11:52

  Jag var i Rhodos april 2012, och vi trivdes jättebra!
  Vi bodde på ett litet hotell i en lägenhet som heter Rafael,
  det ligger knappt 10 minuter i bil från Rhodos Stad. Tror det
  kallades för typ Ialysos eller nåt. Typ det enda dåliga var
  att det inte fanns några sandstränder på den sidan som du säger.
  Vi hyrde bil en dag och åkte till andra sidan ön och där fanns
  det superfina sandstränder!

  Länkar till mitt inlägg jag gjorde för ett tag sedan om Rhodos.
  http://medfelicia.blogg.se/2014/january/utomlands.html#comment

 3. Anna
  februari 25, 2014 / 16:58

  Låter riktigt härligt! :)
  Gillar verkligen din blåa klänning på de översta bilderna, skulle gärna vilja veta var den kommer ifrån? :)

  Kramis!

 4. februari 28, 2014 / 13:38

  Super snygg blå klänning!! Vart är den ifrån??

 5. Ebba
  mars 25, 2014 / 12:25

  Hur gamla var ni som åkte? Var ni under 18 och isåfall hur bokade ni. Jag och mina kompisar vill boka resa till i sommar men överallt står det att man måste resa med någon som är över 18?

  Svara gärna i ett inlägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv